آموزشی

سوکت خودرو و نقش مهم آن در خودرو

راهنمای خرید بهترین سوکت خودرو

با مطالعه ای کوتاه در دنیای اتومبیل ها، متوجه خواهیم شد که خودروها علاوه بر بخش های مکانیکی، دارای سیستم الکترونیکی و برق کشی منظمی نیز هستند. در این مطلب قصد داریم سوکت خودرو، که یکی از قطعات مهم و حساس موجود در سیستم برق ماشین است را معرفی و بررسی کنیم. برای اینکه مفاهیم مربوط به سوکت خودرو را بهتر بیان کنیم، از تعاریف ساده در مورد سوکت شروع می کنیم. 

سوکت خودرو چیست؟
نام دیگر سوکت ماشین، کانکتور (connector) می باشد. همانطور که از معنای واژه لاتین آن (اتصال دهنده) پیداست، وظیفه اصلی سوکت خودرو در سیستم برق رسانی ماشین ها، متصل کردن قطعات مختلف به یکدیگر می‌باشد. به نوعی می‌توان فیش های معمولی را یکی از ساده ترین انواع سوکت در نظر گرفت. برقراری اتصال در استفاده از کانکتور ها، توسط دو قسمت نرگی و مادگی، کامل می‌شود. جالب است بدانید که برخی از انواع سوکت خودرو هستند که تا حدود 100 رشته سیم را در خود جای میدهند. به طور کلی، با گسترش قطعات الکترونیکی و کامپیوتری در ساختار خودروها، استفاده از سوکت ها نیز رایج تر شده است.

انواع و کاربرد سوکت خودرو
استفاده از کانکتور ها در ماشین، برای نصب ورودی برق باتری، ضبط، برف پاک کن و… رایج است. به طور کلی، اکثر قطعات الکترونیکی موجود در ماشین که احتمال تعمیر و یا تعویض آنها وجود دارد، به کمک رشته سیم ها و سوکت ماشین به سیستم برق خودرو متصل می شوند. انواع کانکتور ها به لحاظ شکل ظاهری، در دو گروه استوانه ای و مستطیلی (تخت) قرار میگیرند. مشخصات فنی و دقیق سوکت، توسط اعداد و حروف انگلیسی تعیین شده و بر روی آنها نوشته می شود. ممکن است که برخی از انواع سوکت ها به صورت عمومی در ماشین های مختلف کاربرد داشته باشد. با این حال، بسیاری از کانکتور های موجود در ماشین های مختلف، تخصصی هستند. به عنوان مثال: سوکت پراید با سوکت 206 در بسیاری از موارد با یکدیگر متفاوت می باشند و حتی ممکن است کانکتور های یک برند خاص (مثلاً سوکت پژو 405) در مدل های مختلف آن (سال تولید خودرو) با یکدیگر سازگار نباشد. به هر حال، در استفاده از سوکت ها علاوه بر مشخصات و شماره کانکتور، به جهت متصل شدن آنها نیز توجه داشته باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *